MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Lodziarnie w Kołobrzegu. Zobacz miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie na lody w Kołobrzegu?
Gdzie na lody w Kołobrzegu? Shaiith
Przeczytaj, gdzie znajdziesz lodziarnie w Kołobrzegu. Lato bez wątpienia nie może obejść się bez lodów. Kiedy na zewnątrz jest gorąco i słonecznie, mogą okazać się niezastąpionym sposobem na ochłodę. Odkryj ciekawe fakty na ich temat. Zajrzyj do katalogu firm i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Kołobrzegu.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Kołobrzegu

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Kołobrzegu

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Kołobrzegu? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody zjesz w lodziarniach w Kołobrzegu?

Różnorodność rodzajów tego popularnego deseru jest duża. W czasie kiedy gości u nas lato na każdym kroku znajdują się lodziarnie serwujące lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Zazwyczaj lody robione są z gotowych proszków z dodatkiem wzmacniaczy smaku i konserwantów. Istnieją jednak w Kołobrzegu lodziarnie, w których podobnie, jak kiedyś wykonuje się produkt z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Jak wyglądały lodziarnie w dawnej Polsce?

Po II wojnie światowej lody produkowane były w Polsce na większą skalę, a ich spożywanie stało się popularne. W początkowych latach tego okresu rzemieślnicy kręcili je w specjalnych maszynkach i umieszczali w beczkach z solą i lodem. Nakładali je łyżkami na andruty i wafle. Smaki, jakie oferowali wówczas lodziarze nie były zbyt wyszukane. Zazwyczaj były to lody mleczne, śmietankowe, w sezonie także truskawkowe, czekoladowe lub z dodatkiem świeżych owoców. Z biegiem czasu powstawały nowe smaki, a ich produkcja rozszerzała się. Podawane były w waflowych pucharkach, pojawiły się także lody w gałkach.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kolobrzeg.naszemiasto.pl Nasze Miasto