5 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jajka gotowane bez skorupki (po benedyktyńsku) to wdzięczne...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/15/4b/60646683cb58d_o_large.jpg)
fot. Keltra89/pixabay.com
Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!
Jajka w koszulkach – po benedyktyńsku
Jajka gotowane bez skorupki (po benedyktyńsku) to wdzięczne zwieńczenie kanapeczek i sałatek. Przygotowuje się je w wodzie (10 cm w garnku) z łyżką octu. Jajko wbite do miseczki wlewa się w wir po zamieszaniu wody, wyłącza ogrzewanie, przykrywa na 4 min i wyciąga przy użyciu łyżki cedzakowej. Można podawać je na grzankach czy miniplackach tortilla, z rukolą, ziołami czy młodymi pędami groszku.