6 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Zblanszuj młode zielone i białe szparagi, zanurzając je na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/2d/27/60800973b8815_o_large.jpg)
fot. beats1/123RF
Przepisy na szparagi na każdą porę dnia. Jak zrobić makaron ze szparagami i krem ze szparagów? Sprawdź 15 pomysłów na dania ze szparagami
Zielone i białe szparagi w sałatce z truskawkami i kozim serem
Zblanszuj młode zielone i białe szparagi, zanurzając je na minutę do wrzątku, ew. ugotuj na parze przez 4-5 min. Ułóż na talerzach z listkami szpinaku i dowolnej zielonej sałaty oraz połówkami truskawek, skrop oliwą oraz białym lub czerwonym octem lub kremem balsamicznym, oprósz kolorowym pieprzem i solą, a na wierzch dodaj wiórki twardego sera koziego lub parmezanu.