Ucznia przygotowywali nauczyciele: Katarzyna Olszak i Tadeusz Kisiel oraz Adam Dmyterko, szef kuchni restauracji PERGOLA.
O tytuł najlepszego walczyło w tym roku 16 uczniów kształcących się w zawodzie kucharz. Reprezentowali sześć województw: lubelskie, podlaskie, małopolskie, mazowieckie, zachodniopomorskie i wielkopolskie. Uczestnicy turnieju mieli możliwość sprawdzić swoją wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne oraz zaprezentować swój talent podczas przygotowywania potrawy konkursowej na temat: „ziemniaki i grzyby”.
Jedną z nagród dla laureata jest zwolnienie z etapu teoretycznego egzaminu teoretycznego, który odbywa się w klasie trzeciej.
Protest w obronie Parku Śląskiego i drzew w Chorzowie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?