Mateusz Gessler to kucharz, restaurator i juror telewizyjnego programu MasterChef Junior. W Dźwirzynie udzielił wielu kulinarnych porad i odpowiadał na pytania publiczności w trakcie robienia dań. Przygotował pikantną zupę rybną, śledzia na gorąco w sosie i sałatkę rybną. Kilkunastu osobom udało się spróbować jego specjałów. Rozdawał też autografy i pamiątkowe zdjęcia.
Z Mateuszem Gesslerem gotował Kacper Wąsowicz ze Stramnicy, absolwent Zespołu Szkół nr 2 im. Bolesława III Krzywoustego w Kołobrzegu i laureat ogólnopolskich konkursów kulinarnych. Zrobił sałatkę ziemniaczano - śledziową z dodatkiem ikry łososia i jabłka.
Na scenie podczas imprezy wystąpił także zespół Mayol. Imprezę poprowadził kucharz i konferansjer, Robert Bochenko.
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?