Konkurs zorganizował Zespół Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie. Tegoroczna edycja nosiła tytuł „Mięso z królika w roli głównej”. Seweryn był najlepszy zarówno w części teoretycznej, jak i praktycznej konkursu. W części teoretycznej przygotował „Confitowany skok z królika, puree z truflami, demi glace z królika, antonówki i czekoladę, paloną skorzonerę z chipsem z jabłka i pianą z suszonego jogurtu”.
Seweryn odbywa praktykę w jednej z kołobrzeskich restauracji, pod okiem szefa kuchni Macieja Jelenia, zaś w szkole do konkursu przygotowywała go Katarzyna Olszak.
Podczas ze spotkania starosta w imieniu zarządu powiatu i swoim wręczył uczniowi ZS nr 2 list gratulacyjny i drobny upominek. W spotkaniu brały też udział wicedyrektor ds. dydaktycznych Agnieszka Getka-Lubowicka oraz nauczycielka Katarzyna Olszak.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?