3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Tak wygląda Swing, pierwszy tramwaj z Pesy dla Jassy w Rumunii [zdjęcia]

Tak wygląda Swing, pierwszy tramwaj z Pesy dla Jassy w Rumunii [zdjęcia]

Najpopularniejsi polscy raperzy TOP10 na Spotify [FOTOGALERIA] Taco Hemingway liderem

Najpopularniejsi polscy raperzy TOP10 na Spotify [FOTOGALERIA] Taco Hemingway liderem

Polecamy

Amazon zwiększa liczbę stałych miejsc pracy do 23 000

Amazon zwiększa liczbę stałych miejsc pracy do 23 000

Dom bez pozwolenia postawimy jednak 200-metrowy, nie 70-metrowy?

Dom bez pozwolenia postawimy jednak 200-metrowy, nie 70-metrowy?

Przeładowane plany lekcji. Uczniowie mają nawet po 40 godzin tygodniowo!

Przeładowane plany lekcji. Uczniowie mają nawet po 40 godzin tygodniowo!

Dodaj ogłoszenie