Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu oficjalnie otwarte. Bomba czekoladowa hitem pokazów [ZDJĘCIA]

Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu oficjalnie otwarte. Bomba czekoladowa hitem pokazów
Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu oficjalnie otwarte. Bomba czekoladowa hitem pokazów Radosław Brzostek
W Kołobrzegu do piątku włącznie trwają targi Gastro Hotel. To wydarzenie, które tradycyjnie odbywa się w Hali Milenium. Targi adresowane są przede wszystkim do osób prowadzących podmioty gastronomiczne i hotelarskie.

Targi są otwarte dla zwiedzających i co ważne, wstęp na nie jest wolny. Jak zwykle wydarzeniu towarzyszą warsztaty, pokazy i degustacje.

W tym roku panel szkoleniowy przygotowano przy udziale specjalistów z Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego. Mocnym akcentem targów są pokazy kulinarne, które tym razem są dziełem Stowarzyszenia Euro Toques Polska.

W Kołobrzegu gotują szefowie kuchni: Monika Zabłońska, Lucyna Haluch, Jerzy Czapla, Marek Namysłowski, Leszek Muzolf, Przemysław Zwański, Daniel Żurkowski.

Co można zobaczyć i czego posmakować? Oto lista kulinarnych atrakcji:

  • - desery na wiosnę, lato z sosami z nasionami chia
  • - parzenie herbaty na wiosnę i lato
  • - ciasta na bazie herbaty Butterfly
  • - desery z czekoladą
  • - praliny z kaszy jaglanej gotowane w herbacie
  • - fociaccia z mąki orkiszowej z ziołami
  • - wypiek chlebka proteinowego z dużą ilością słonecznika
  • - mięso wieprzowe z marynowanymi pędami sosny
  • - warkocze z indyka na 3 różnych sosach w tym na sosie z rajskich jabłek, oraz z serów Lazur
  • - tartaletki ze szpinakiem i cebulą marynowaną w dzikiej pomarańczy

Program targów na czwartek i piątek:

czwartek

godz. 10–otwarcie targów
10.30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
11.30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
13.30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
17 – zakończenie targów

piątek

godz. 10 - szkolenie Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera, które poprowadzi Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP, członek Rady i Zarządu IGHP oraz prezes zarządu Grand Baltic sp. z o.o.
11. 30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
12 - konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisji konkursowej przewodzić będzie Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego
12.30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
15 – zakończenie targów

od 7 lat
Wideo

Pismak przeciwko oszustom, uwaga na Instagram

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kolobrzeg.naszemiasto.pl Nasze Miasto