Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze...
fot. pixabay.com

Tyle kosztuje biała kiełbasa. Liczymy i podpowiadamy, jak zrobić białą kiełbasę w domu. Będzie taniej?

Wyrabianie mięsa na białą kiełbasę

Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze sobą, dodać przyprawy oraz wodę. W kolejnym kroku wyrabiamy mięso ręcznie, by składniki dobrze się połączyły. Mocno ugniataj całość przez ok. 10 minut.

Pamiętaj, by mięso było dobrze doprawione, inaczej po ugotowaniu kiełbasa będzie mdła.

Odstaw mięso na 2-3 godziny do lodówki, w tym czasie przejdzie smakiem przypraw.

Zobacz również

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa

Burze z gradem na koniec majówki! Alert dla Krakowa

Polecamy

Najlepsze stolice Europy dla turystów. Gdzie warto pojechać na urlop?

Najlepsze stolice Europy dla turystów. Gdzie warto pojechać na urlop?

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Przegląd prasy z Kołobrzegu w kwietniu

Przegląd prasy z Kołobrzegu w kwietniu