Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Targi Gastro- Hotel już od środy w Hali Milenium. Wydarzenie nie ma charakteru imprezy masowej

Iwona Marciniak
Iwona Marciniak
Tak było w minionych latach
Tak było w minionych latach Michał Świderski
W środę, 11 marca, w kołobrzeskiej Hali Milenium rozpocznie się 29 edycji targów GASTRO-HOTEL Kołobrzeg 2020 r. We wtorkowe południe mieliśmy informację, że impreza odbędzie się, nie ma bowiem charakteru masowego. Będzie 40 wystawców, przede wszystkim z naszego regionu. Zaprezentują wszystko, co może podnieść jakość usług w branży gastronomicznej i hotelarskiej. Będą pokazy w wykonaniu mistrzów kuchni, wystawy, degustacje i szkolenia.

Targi mają otworzyć uroczyście( o godz. 10): prezydent Anna Mieczkowska i starosta Tomasz Tamborski. Będzie też Tomasz Królikowski szef kuchni, doradca kulinarny w programie TVP - Pytanie na śniadanie. Tradycyjnie, na początek trzydniowej imprezy, kołobrzescy włodarze mają przyłączyć się do kulinarnego wyzwania – przygotowania dania z jesiotra. Będzie okazja do degustacji szlachetnej ryby.

Oto szczegółowy program imprezy:

środa 11 marca 2020

10:00 – 17:00 10:15 – uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami na scenie gotują Prezydent Miasta Kołobrzegu Anna Mieczkowska i Starosta Kołobrzeski Tomasz Tamborski Jesiotr - szlachetna ryba od głowy do ogona

10:45 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Jesiotr - szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli , pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem;

10:30 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego - Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii- moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****

12:00 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Koszty zmienne w gastronomii - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****

12:45 - pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu

13:15 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Owoce morza

13:30 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Ekologiczne rozwiązania dla hoteli - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****

14:15 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Pokaz kuchni kaszubskiej 15:15 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Polskie ryby i runo leśne - dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami - bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym;

czwartek 12 marca 2020 10:00 – 17:00

10:15 - pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu 10:45 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
11:00 - * Szkolenie Sebastian Kwiatkowski Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu *

12:00 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem - Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami

12:45 – * Szkolenie Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** dla profesjonalistów *

13:00 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Śledzie na różne sposoby 14:00 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Polskie ryby i runo leśne - dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami - bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami

piątek 13 marca 2020

10:00 – 15:00 9:00 - *Szkolenie - Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** ; brak miejsc *

10:00 konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego

10:30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Sery w naszej kuchni

10:45 - * szkolenie Savoir -vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** * 11.30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Ryby i przyprawy w naszej kuchni

12.30 - * Szkolenie -Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** *
pokazy kulinarne Stowarzyszenia Euro Toques Polska w wykonaniu szefów kuchni:
Walentyna Jałocha, Dominik Malborski, Adam Łojek, Robert Żochowski

* Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów
* UWAGA Szkolenia- w czwartek i piątek sprawdź dostępność biletów!

Sprawdź szczegóły na http://gastro-hotel.pl/informacje-o-targach/program.html
11 – 13 marca 2020
GASTRO-HOTEL Kołobrzeg Hala Milenium, ul. Łopuskiego 38
Bezpłatny parking ul. Śliwińskiego 2 , koło stadionu
około 500 m od hali Milenium

od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kolobrzeg.naszemiasto.pl Nasze Miasto