Targi mają otworzyć uroczyście( o godz. 10): prezydent Anna Mieczkowska i starosta Tomasz Tamborski. Będzie też Tomasz Królikowski szef kuchni, doradca kulinarny w programie TVP - Pytanie na śniadanie. Tradycyjnie, na początek trzydniowej imprezy, kołobrzescy włodarze mają przyłączyć się do kulinarnego wyzwania – przygotowania dania z jesiotra. Będzie okazja do degustacji szlachetnej ryby.
Oto szczegółowy program imprezy:
środa 11 marca 2020
10:00 – 17:00 10:15 – uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami na scenie gotują Prezydent Miasta Kołobrzegu Anna Mieczkowska i Starosta Kołobrzeski Tomasz Tamborski Jesiotr - szlachetna ryba od głowy do ogona
10:45 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Jesiotr - szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli , pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem;
10:30 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego - Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii- moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
12:00 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Koszty zmienne w gastronomii - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
12:45 - pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
13:15 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Owoce morza
13:30 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Ekologiczne rozwiązania dla hoteli - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
14:15 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Pokaz kuchni kaszubskiej 15:15 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Polskie ryby i runo leśne - dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami - bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym;
czwartek 12 marca 2020 10:00 – 17:00
10:15 - pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu 10:45 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
11:00 - * Szkolenie Sebastian Kwiatkowski Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu *
12:00 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem - Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami
12:45 – * Szkolenie Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** dla profesjonalistów *
13:00 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Śledzie na różne sposoby 14:00 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Polskie ryby i runo leśne - dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami - bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami
piątek 13 marca 2020
10:00 – 15:00 9:00 - *Szkolenie - Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** ; brak miejsc *
10:00 konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego
10:30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Sery w naszej kuchni
10:45 - * szkolenie Savoir -vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** * 11.30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Ryby i przyprawy w naszej kuchni
12.30 - * Szkolenie -Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** *
pokazy kulinarne Stowarzyszenia Euro Toques Polska w wykonaniu szefów kuchni:
Walentyna Jałocha, Dominik Malborski, Adam Łojek, Robert Żochowski
* Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów
* UWAGA Szkolenia- w czwartek i piątek sprawdź dostępność biletów!
Sprawdź szczegóły na http://gastro-hotel.pl/informacje-o-targach/program.html
11 – 13 marca 2020
GASTRO-HOTEL Kołobrzeg Hala Milenium, ul. Łopuskiego 38
Bezpłatny parking ul. Śliwińskiego 2 , koło stadionu
około 500 m od hali Milenium
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?